cultivarea trufelor
(empty column)

Alun vs Vita de Vie

Comparare investitie/profit intre cultura de alun si de cultura de vita de vie

  


Firma Il Tartufo Alba,  pe lângă propunerea de schimbare a modului de agricultură tradiţionala va ofera şi posibilitatea de a vă convinge asupra eficienţei unei culturi de aluni sau aluni micorizaţi, vă oferim câteva date comparative în raport cu o cultură de viţă de vie, date ce se pot verifica. Veţi putea remarca faptul că raportul costuri/ beneficii este net favorabil culturii de aluni sau aluni micorizaţi.

Cea Mai Mare Gama De Electronice si Electrocasnice - evoMag

 

   În primul rând, plantarea  puieţilor de alun sau de alun micorizat la rădăcină cu spor tuber (trufa neagră) se poate face în orice sezon : primăvară, vară şi  toamnă datorită faptului că livrarea lor se face în ghivece. Terenul nu necesită multă pregătire şi avantajul este că pot fi utilizate si terenuri abrupte, mărginaşe sau pietroase.

 

  În al doilea rând, înfiinţarea culturii de aluni presupune o investiţie intre 3000-6000 de euro/ha, iar a unei plantaţii de aluni micorizaţi  presupune o investiţie de 19.000 euro /ha, iar preţul pentru infiinţarea culturii de viţă de vie este de 20.000-23.000 euro/ha. Cultura de alun  poate dura între 40 şi 60 ani, iar costurile de întreţinere sunt minime. În cazul culturii de viţă de vie, costurile de  întreţinere în primii 3 ani sunt de cca 2100 euro/an.

 cultura alun

   De asemenea, rentabilitatea în cazul trufelor  şi alunelor  este mai mare decât în cazul oricărei culturi tradiţionale. Astfel, fiecare alun produce în primul an de producţie  între 1-1,5 kg alune, adică 700 kg/ha (se cultivă cca 700-1000 de aluni pe hectar) şi    200-300 g de trufe negre adică 140 kg/ha.  Ţinând cont de faptul că preţul alunelor din specia Tonda dei Giffoni şi Tonda Gentile delle Langhe, dar şi al altor specii care sunt cele mai căutate de pe piaţa internaţională, variază între 3-7,5 euro/kg ( la hipermarketul Kaufland alunele turceşti, cele mai slab cotate, costă 29-30 RON, adică 7 euro).Preţul de achiziţie al trufelor variază între 100-500 euro/kg, se observă deja că recolta din primul an de producţie  amortizează investiţia, anii următori fiind  mai productivi. În comparaţie, kilogramul de struguri s-a  vândut anul trecut, în condiţiile unei producţii reduse, cu aproximativ 2 RON, iar litrul de vin cu 6 RON.

    În România se pot achiziţiona şi aluni Corylus Avellana la preţul de 1euro/bucată, dar de o calitate îndoielnică şi cu o producţie  nevandabilă.
În plus, firma noastră preia atât producţia de alune, cât şi pe cea de trufe la preţul pieţei internaţionale.
Calculele sunt uşor de făcut, vă lăsăm pe dumneavoastră să trageţi concluzia acestei  comparaţii dintre cultura alunilor, a alunilor micorizaţi şi  cultura  viţei de vie.

Vă informăm că preluăm comenzi pentru puieţi pentru infiinţarea culturii de alun pentru sezonul de primavara !

Vă rugam sa ne contactati pentru a vă oferi consultanţă de specialitate pentru analiza prealabilă a terenului, realizarea  culturii şi livrarea plantelor la locul indicat de către dumneavoastra. De asemenea, putem fi contactaţi la următorea adresa de email: trufe_romania@yahoo.com

sau la sediul firmei Il Tartufo Alba SRL , din Alba Mall Center , Alba Iulia, Str. Tudor Vladimirescu, nr 50A

 

 

 

Pentru cei interesati de detalii complete referitoare la aluni,trufe, specii existente la noi in tara, solul necesar dezvoltarii, ce perioada de maturare are, cum pot fi protejati de daunatori dar si multe alte detalii va invitam sa vizitati site-ul partener www.trufe.weebly.com , care va ofera Pachetul "Recoltarea Trufelor - Secretele Unei Afaceri de Succes" prin posta, in sistem ramburs. Pentru informatii, va rugam sa vizitati acest site: www.trufe.weebly.com

 

Cuprins

Cultivarea Trufelor

- calitatile trufei

- preturi trufe

Cultivarea Alunului

- alunul in Romania

- alun vs. vita de vie

Micorizare alun|trufe

- maturatia

- recoltarea si rentabilitatea

Trufele ca hobby si afacere

Contact


 

Parteneri online :

www.evomag.ro

www.ideideafaceri.manager.ro/