cultivarea trufelor
(empty column)
Produse evoMAG.ro

Alunul

Cultura alunului , o cultura profitabila in Romania

     Alunul, impreuna cu trufele, sunt doua tipuri de culturi care pot deveni, si chiar sunt, dupa cum putem observa la italieni, spanioli si francezi , culturi cu rata mare de profit si investitie initiala cu amortizare rapida, in cazul alunului, chiar din anul 2 de recoltare.

 

Comanda prin Posta documentatia oficiala "Cultura Alunului in Romania "

Ai nevoie de un Laptop sau o Tableta ?

Cele mai Bune Preturi Doar Aici

     "Alunul ca pom de gradina este din nefericire putin cultivat în România, desi calitatile si importanta sa economica au facut ca în multe tari sa fie cultivat pe suprafete mari. Italia cultiva, de exemplu, cam 40 000 de hectare, iar Cipru, tara cu o suprafata putin mai mare ca a judetului Constanta, cultiva aluni pe 3000 de hectare. Noi stam cel mai prost din Europa. Putem pune la treaba terenurile care stau cu anii nelucrate" , spune profesorul Ionica Sava

 

 

Atentie ! Preluam Comenzi Pentru Sezonul de Plantare Aluni din Toamna 2014

Pret Puiet Simplu:

10 €

Pret Puiet Alun Micorizat 

30 €

trufe_romania@yahoo.com


 

 

cultivare alun

  Faptul ca în România nu s-a extins cultura alunului se explica prin necunoasterea calitatilor acestui pom si a binefacerilor izvorâte din însusirile sale. Alunul fixeaza solul stavilind eroziunea, purifica aerul, este o valoroasa planta medicinala, iar miezul de alune este un aliment extrem de valoros. De ce sa le dam copiilor la scoala pâine goala, cînd le putem da un buzunar de alune foarte hranitoare! Miezul de aluna, ca aliment, n-ar trebui sa lipseasca din alimentatia nici unui român. Dar este prea scump si putin si-l permit pentru ca, în loc sa-l producem, noi îl importam!
      Desi în tara noastra exista nenumarate specii salbatice de alun, putini sunt cei care se pot lauda ca au aluni în propria lor gradina.

      Peisajul, astazi dezolant din zonele colinare, ar fi tonic si reconfortant, s-ar asigura locuri de munca si oamenii nu ar mai muri de foame pentru ca veniturile le-ar asigura un trai civilizat!
Cu toate ca in ultimii 15-20 ani in conditiile autohtone au fost incercate si depistate multe soiuri valoroase din selectia mondiala, care ar putea fi cultivate cu succes si la noi, in prezent lipseste baza pepinieristica a acestei culturi, ceea ce nu poate contribui la o dezvoltre continua a speciei in cauza.


      Ferrero Rocher, cel mai mare producator de dulciuri, a infiintat plantatii in Chile prin AgriChile – 3.000 ha, in Georgia prin AgriGeorgia – 2.000 ha, iar in Africa de Sud prin AgriSudAfrica – 1700 ha.

 

 


      In Romania, jud. Timis, se afla cea mai mare plantatie de aluni din Europa pe o suprafata de 850 ha care este in crestere pana la 1500 ha, in Jud. Sibiu pe 50 ha si in judetul Alba s-a infiintat o cultura de aluni pe 40 de hectare, dar exista si multe alte plantatii pe suprafete mai mici.

  Preturi si Productie


  Ca planta arbustiforma, cu un sistem radicular superficial, alunul in tara noastra se dezvolta si fructifica rentabil. Speciile promovate de noi sunt Tonda dei Giffoni, Tonda Gentile Trilobata, Tonda Gentile Romana, Mortarella si multe altele la cerere. La varsta de 4-5 ani, productia de alune/planta 2,5-3 kg, la varsta de 6-7 ani productia de alune/planta este de 7-8kg. La 10 ani productia de alune poate ajunge de la 20-30kg/planta, in conditii optime de cultura. Durata rentabila a plantatiilor de alun este in jur de 40 ani.

Cateva instructiuni de plantare a alunilor :

 


  

Preturi Alune

La 3 august 2013 pretul alunelor pe piata internationala, afisat pe site-ul www.nocciolare.it, incepe de la 3 pina 7,5 euro/ kg.
Si la alunele decojite - pretul variaza intre 20 - 24 $ / kg. Iar preturile la uleiul din alune de padure este si mai mare! El incepe de la 46 - 79 $/kg si ajunge pana la 131 - 168 $/kg!


    Pentru primavara urmatoare societatea noastra preia comenzi pentru infiintarea plantatiilor de aluni  la preturi foarte avantajoase. 

10 Euro/Puiet Alun , din soiul Tonda Gentile Romana

 

Aluni , Alune

   Costurile infiintarii unei plantatii de alun variaza intre 3000-5000 euro pe hectar in functie de specia comandata si de etatea lor, iar costurile de intretinere sunt minime in comparatie cu alte tipuri de culturi.
Pentru alte informatii Contactati-ne !

Cele Mai Accesibile Preturi la Electronice si Electrocasnice ! 


 

Cultivarea Alunului

- alunul in Romania

- alun vs. vita de vie

Cultivarea Trufelor

- calitatile trufei

- preturi trufe

Micorizare alun|trufe

- maturatia

- recoltarea si rentabilitatea

Trufele ca hobby si afacere

CD Recoltarea si Cultivarea Trufelor - 67 Lei

Contactati-ne !

 

Parteneri online :

www.evomag.ro